arrow_drop_up arrow_drop_down

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoeveel kan ik verdienen met trading?

Die vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Veel hangt af van het beschikbare werkkapitaal, met € 5.000 heb je natuurlijk minder te verhandelen dan met € 100.000. De winsten (maar ook verliezen) zullen navenant zijn aan je koopkracht. Maar ook de frequentie waarmee je handelt is van belang: als je af en toe een trade doet heb je minder kansen dan wanneer je dagelijks bezig bent. Maar om toch een voorbeeld te geven: een actieve handelaar kan zo’n 20% -50% per jaar maken. Maar uiteraard zijn er vette en soms ook wel eens magere tijden.

Hoeveel tijd kost trading?

Dat hangt helemaal af van je handelswijze. Als je dagelijks op lagere timeframes handelt, is opperste aandacht een vereiste en kost het je uren per dag. Ben je een trader die wat langere trades maakt, dan is soms een kwartier per dag al voldoende.


Dat hangt helemaal af van je handelswijze. Als je dagelijks op lagere timeframes handelt, is opperste aandacht een vereiste en kost het je uren per dag. Ben je een trader die wat langere trades maakt, dan is soms een kwartier per dag al voldoende.

Heb ik ervaring nodig om de cursus te kunnen volgen?

Ik ben van mening dat iedereen kan leren traden, speciale ervaring is niet nodig. Soms hebben deelnemers die ‘blanco’ de cursus instappen zelfs een voorsprong, zij hoeven niet eerst allerlei overbodige kennis uit het verleden achter zich te laten.

Ben je onafhankelijk?

Ik ben geheel onafhankelijk in alles wat ik doe en laat zien. Voor sommige brokers of websites lever ik inhoud voor publicaties of presentaties, maar aan niemand ben ik formeel verbonden of heb er belangen bij.

Aan wie geef je les?

Veel verschillende mensen volgen mijn cursus, van beginners tot professionals. Het gaat erom dat een strategie bestaat uit eenvoudige en doeltreffende elementen, dat is voor een pro niet anders dan voor een particulier (al wil die pro vaak anders doen geloven!).

Wat voor apparatuur heb ik nodig om te kunnen traden?

Je hebt alleen een goede en betrouwbare computer nodig en het is prettig als je daaraan een 2e scherm kan koppelen. De meeste laptops hebben die mogelijkheid al en de meeste desktops zijn makkelijk uit te breiden met een videokaart waardoor het 2e scherm gekoppeld kan worden. Uiteraard is stabiele verbinding met internet een must, maar nagenoeg iedere huis-, tuin- en keukenaansluiting volstaat.

Kun je ook maatwerk leveren?

Regelmatig help ik mensen met specifieke vragen. Soms willen zij een klankboord om over hun eigen handelswijze te praten en zo nodig te verbeteren, anderen willen een presentatie voor een grotere groep. Zo lang het betrekking heeft op het tradersvak is alles bespreekbaar.

Moet ik kosten maken om te kunnen traden?

Een trader heeft goede grafieken nodig. De meeste brokers leveren die bij hun handelsplatform, maar vaak schieten die grafieken te kort om goede technische analyse op te maken. Ik gebruik grafieken van een externe leverancier die zo’n € 30 per maand kosten. Verder zijn er geen additionele kosten.

Krijg ik een factuur voor de deelnamekosten?

Voor in rekening gebrachte bedragen kun je een factuur gesplitst in kosten en BTW ontvangen. Aan buitenlandse ondernemingen kan ik een factuur sturen met BTW verleggingsregeling.

Hoe vaak geef je cursus?

Om mijn traderswerk niet te vaak te verstoren geef ik slechts ééns per maand een dag groepscursus. Daarnaast kan ik op afspraak een privécursus verzorgen.

Op welke dagen geef je cursus?

De cursusdata tref je op het inschrijfformulier. Indien je voor een privécurus kiest spreken we in overleg een dag af.

Organiseer je ook cursus op locatie?

Bij interesse kan ik ook voor een door jezelf samengestelde groep een cursus verzorgen. Desgewenst kan dat na overleg op locatie.

Het juiste antwoord niet gevonden?

Stuur je vraag in via onderstaande knop: