Page content

HÉ, MOET JIJ NIET GEWOON NAAR JE WERK?

article content

HÉ, MOET JIJ NIET GEWOON NAAR JE WERK?

“Hé, moet jij niet gewoon naar je werk?”

Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord…

De broodtrommel mee en haasten om op tijd op je werk te zijn. Vervolgens de dag zien door te komen zodat je om 18.00 uur aan de aardappels zit. Als je dat 5 dagen per week doet zal iedereen je prijzen om je arbeidsethos. Dat is werken.

Omdat ik thuis of op de boot af en toe achter de computer kruip en massa’s vrije tijd heb, werk ik in de ogen van velen dus niet meer. En eigenlijk hebben ze ook wel een beetje gelijk. Iets doen wat weinig tijd kost, veel oplevert en ook nog eens heel leuk is. Mag dat nog werken genoemd worden?

Door serieus met traden aan de slag te gaan heb ik onafhankelijkheid gerealiseerd. Mijn vrije tijd, mijn werk en mijn hobby lopen naadloos in elkaar over.

Traden is echt geen ‘rocket science’

Traden is echt geen ‘rocket science’. Kun je van 1 t/m 10 tellen? En links en rechts uit elkaar houden? Dan is succes heel dichtbij. Je moet natuurlijk wel een stabiel en geduldig karakter hebben.

Hoe zou het zijn als je met een grote mate van zekerheid kan inschatten wat een koers gaat doen? Stel je eens voor wat dat kan betekenen. En of die koers nou omhoog of omlaag gaat, in beide gevallen zou je er van kunnen profiteren.

Natuurlijk heb ik geen glazen bol die dat allemaal vooraf verklapt. Maar ik heb wel heel veel kennis en ervaring op de beurs. Daarom kennen koersgrafieken geen geheimen voor mij. Een bijkomend voordeel: ik schijn het ook nog eens goed uit te kunnen leggen aan anderen. Dat laatste zou ik natuurlijk nooit zomaar over mijzelf zeggen. Daarom was ik heel blij toen een cursist dat afgelopen week voor mij deed:

‘Je komt ze vrijwel niet tegen: succesvolle traders die een ander kunnen uitleggen hoe het vak werkt. Patrick is een uitzondering. Hij verenigt het talent in zich van een succesvol trader en de gave van een begenadigd coach. Een echte aanrader’.

En dan nog heel even over die grafieken: een grafiek is een weergave van de denkwijze van alle traders bij elkaar. En traders zijn net mensen, kuddedieren dus: zonder na te denken imiteren ze elkaar. De momenten waarop dat staat te gebeuren kunnen we aflezen uit de grafiek.

Als je in staat bent die grafieken te lezen kun je:

• profiteren van stijgende en dalende koersen;
• emotieloos en procesmatig handelen;
• korte en langere termijn trades uitvoeren;
• regie over eigen inkomsten hebben;
• jaar in jaar uit een mooi rendement realiseren;
• handelen op aandelen, futures, valuta, CFD’s, turbo’s, enz.